Luc Dresselaers richtte in 1999 een trio op met blokfluit, viool en klavecimbel. Onder zijn leiding als dirigent, blokfluitist en violist, groeide Luciano in tien jaar tijd uit tot een kamermuziekgroep met blokfluiten en een volwaardige strijkersgroep en zorgden gitaar, slagwerk of zang voor andere klankkleuren. Telemann, al snel onze favoriete componist, kwam uitgebreid in de schijnwerpers. Luciano groeide zowel in aantal muzikanten als in bezetting en Luc ging in een ruimer repertorium grasduinen: kamermuziek van de renaissance tot nu, met een duidelijk accent op de barok uit Duitsland, Frankrijk en Italië. Ook muziek uit de Lage Landen vanaf de middeleeuwen en van de Engelse impressionisten kwam aan bod. De samenwerking met amateurmusici uit de wijde omgeving voor de Passieconcerten 2007 resulteerde opnieuw in groei voor ons ensemble, letterlijk én figuurlijk. 

Luciano bouwde enkele vaste waarden uit in het jaarprogramma: tijdens de Week van de Amateurkunsten een Aperitiefconcert in de Lakenhal of kasteel Le Paige in Herentals, in mei een themaconcert 'Spring' in de Zandkapel in Noorderwijk en onze kerstconcerten in de Sint Catharinakerk op het begijnhof van Herentals. Het ensemble kreeg stilaan bekendheid en werd regelmatig gevraagd om te musiceren tijdens recepties, huwelijksvieringen, begrafenissen en vernissages. 

2010 was een uitzonderlijk jaar voor Luciano. Wij musiceerden op vernissages en vieringen in Zandhoven, Olen, Westerlo, Mol, Herentals, Aarschot en Noorderwijk. Heel intense momenten, feestelijk of troostend ondersteund met muziek. In 2011 namen we afscheid van Luc. Met dankbaarheid kijken we terug en musiceren we verder. Dat was ook de vurige wens van Luc. 

Jef Dresselaers nam de fakkel over van zijn broer en leidde Luciano van 2011 tot eind 2016 als dirigent en violist. Hij combineerde strijkers en blokfluiten, soms ingekleurd met zang en andere instrumenten. Hoogtepunten in deze periode waren de uitvoering van de Deutsche Messe van Schubert met het Sint-Pieterskoor in Turnhout en de dubbelconcerten met Jeux-partiS in Morkhoven en Bierbeek vormden een echte verrijking. We leerden buiten de lijntjes kleuren en maakten kennis met heel wat onbekende pareltjes.

Sinds 2017 zijn we in goede handen bij Martje Hermans. Martje speelt als freelancer contrabas bij verschillende ensembles en ze is vast lid van de strijkkwintetten Les Mères Sauvages en Oberon. Daarnaast probeert ze ook de liefde voor muziek door te geven aan haar leerlingen in Turnhout, Herentals, Beringen en Tessenderlo.

Luciano mocht van 2010 tot 2014 het stadspark van Aarschot muzikaal opfleuren met een avondconcert tijdens de jaarlijkse St.-Rochusverlichting op 15 augustus, een aparte belevenis! Het was dan ook een feest om dit evenement opnieuw te mogen opluisteren in 2019. 

Wij repeteren op donderdagavond in Olen. Wie zin heeft om mee te spelen, kan na afspraak een repetitie meemaken. Enthousiaste muzikanten zijn welkom!

De muziek brengt een soort genoegen teweeg waar de menselijke natuur niet buiten kan. [Confucius]